Virksomhedsetablering

Virksomhedsetablering

Det skal ikke kun mod, men også en frygtelig masse beslutninger til for at føre iværksætterdrømmene ud i livet. Et af de første store spørgsmål er, om virksomheden skal drives i selskabsform eller i personligt regi. Svaret kan findes i en snak med vores eksperter om kapitalbehov, forventninger til fremtiden og risici forbundet med driften.

Der er mange måder at gøre det på, når en ny virksomhed skal etableres. Det gælder både, hvis du er alene om det, eller I er flere, der deler drømmen. Virksomheder kan stiftes som ApS (anpartsselskab), A/S (aktieselskab) eller IVS (iværksætterselskab). Det koster 400.000 kr. at stifte et A/S, mens kravet til et ApS er 40.000 kr.

Uanset hvilke overvejelser I gør jer i forhold til selskabsformen, følger der en hel del beslutninger i kølvandet. Måske er der behov for at udarbejde ejeraftaler, hvis I fx ikke ejer lige store andele af virksomheden, måske skal I have defineret en aftale om forkøbsret, hvis en af jer en dag forlader virksomheden, eller måske ønsker I at få ned på skrift, hvordan selskabet skal drives, så det ikke bliver et diskussionspunkt.      

I Advokatkompagniet har vi et helt team af advokater med speciale i virksomhedsetablering, der kan hjælpe jer godt i gang med:

  • Rådgivning om virksomhedsetablering
  • Udfærdigelse af samarbejdsaftaler mellem flere selvstændig erhvervsdrivende
  • Udfærdigelse af ejeraftaler og interessentskabskontrakter
  • Stiftelse af selskabet
  • Moms- og arbejdsgiverregisterring  
Luk
Advokat & Partner
Elvir Mesanovic

Advokat
Flemming Jespersen

Advokat & Partner
Lars Ole Frederiksen

Advokat
Lars Vindfeldt Skals

Advokat & Partner
Thomas Bøgild-Jakobsen

Advokatfuldmægtig
Miki Engberg

Advokatfuldmægtig
Sebastian Appleyard

Sekretær
Chalotte Mai

Sekretær
Hanne Skov Kjærulff

Sekretær
Marian Kjærgaard Jørgensen