Brexit: Sådan undgår du ulovlig arbejdskraft med britiske ansatte


Som arbejdsgiver kan du risikere en bøde for ulovlig arbejdskraft, såfremt dine britiske medarbejdere ikke får søgt om bevarelse af opholdsretten i Danmark.

29.09.2021

Har du britiske statsborgere ansat? Så kan det være nødvendigt at kontrollere, om dine britiske medarbejdere har fået søgt om bevarelse af opholdsretten i Danmark.

 

Udtrædelsesaftalen

Som følge af Brexit har Storbritannien og de øvrige EU-medlemsstater indgået en udtrædelsesaftale, der trådte i kraft 1. februar 2020. Aftalen skal bl.a. sikre britiske statsborgere og deres familiemedlemmers fortsatte ret til fri bevægelighed samt retten til ophold i en EU-medlemsstat indtil overgangsperiodens ophør. Aftalen gælder dog kun for britiske statsborgere, der inden 31.12.2020 allerede havde taget gyldigt ophold i et EU-land.

Britiske statsborgere bosiddende i Danmark, som før har været omfattet EU-reglerne om fri bevægelighed, skal ansøge om nyt opholdsdokument senest 31. december 2021 for at bevare opholdsretten i Danmark. Der forventes at være ca. 19.000 britiske borgere bosat i Danmark, som omfattes af denne tidsfrist.

 

 

Ulovlig arbejdskraft

Som arbejdsgiver kan det falde tilbage på dig, hvis dine britiske ansatte ikke får søgt om nyt opholdsdokument før tidsfristen, fordi du ellers kan risikere en bøde for ulovlig arbejdskraft.

Derfor er du som arbejdsgiver nødt til at kontrollere, at dine britiske medarbejdere har opholdstilladelse – selv hvis medarbejderen er blevet henvist af jobcentret – eller kommer fra en lignende stilling!

 

Har du brug for mere information eller rådgivning angående dine britiske medarbejdere? Så kan du kontakte os direkte eller læse mere hos Udlændinge- og Integrationsministeriet her og hos nyidanmark her.

 

_________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk
+45 86 12 44 00