Har du problemer med skimmelsvamp i dit lejemål?

Måske kender du det, at der er opstået misfarvninger på væggene eller loftet i dit lejemål, som du ikke umiddelbart kan komme af med, og som du har en mistanke om er skimmelsvamp. Hvis du bor til leje kan denne ærgerlige situation dog måske betyde, at du kan have et krav mod din udlejer, hvis lejemålet bliver ramt af skimmelsvamp.

Hvad gør jeg, hvis der er skimmelsvamp i mit lejemål?

Hvis du mistænker, at der er skimmelsvamp i dit lejemål, er det i første omgang vigtigt, at du tager kontakt til din udlejer og oplyser om din bekymring for, at der muligvis er skimmelsvamp i lejemålet. Gør det gerne skriftligt, så hvis der senere opstår uenighed, kan du bevise at du har givet udlejeren besked og dermed mulighed for at gøre noget ved problemet.

Føler du ikke, at din udlejer har gjort nok for at løse problemet, eller er det ikke umiddelbart muligt for udlejeren at komme problemet til livs, er det vigtigt at du får bekræftet om det rent faktisk er skimmelsvamp. Alle kommuner er forpligtede til at undersøge om der er skimmelsvamp i et lejemål, hvis en borger ønsker hjælp til at få dette afklaret. Det er derfor en god idé at tage kontakt til kommunen for at få spørgsmålet afklaret.

Viser det sig at der er skimmelsvamp i lejemålet, er du måske som lejer berettiget til at få dele af din husleje tilbage. Det skyldes, at man som lejer oftest betaler husleje for en bolig, der er fuldt ud funktionel og uden problemer. Opstår der derfor problemer som f.eks. skimmelsvamp, har du som lejer ikke fået den bolig du har betalt for, og du kan derfor være berettiget til at få et afslag i den husleje du har betalt. 

Skimmelsvamp i indboet
Hvis der går skimmelsvamp i dit indbo, og dit tøj eller dine møbler bliver ødelagt, vil du også kunne få erstatning for det tab du har lidt som følge af skimmelsvampen. Går der skimmelsvamp i dine genstande, er det derfor vigtigt at du dokumenterer dette i form af billeder inden du smider dine ting ud. 

Krav på afslag og erstatning for ødelagt indbo bliver dog kun dækket, hvis du som lejer ikke er skyld i, at der er opstået skimmelsvamp. Det er derfor vigtigt, at du sørger for at lufte godt ud og forsøger at skabe et godt indeklima, så din udlejer ikke skylder skylden for skimmelsvampen på dig.

Ønsker du hjælp til at føre en sag mod din udlejer for at få dækket de tab du har lidt på baggrund af skimmelsvamp, vil vi hos Advokatkompagniet meget gerne se på din sag og hjælpe dig. Kontakt os på nedenstående mail eller telefonnummer, så giver vi dig et uforpligtende råd om næste skridt i processen.

 _________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk
+45 86 12 44 00 

 

Advokat & partner
Camilla Ernst

caer@advokatkompagniet.dk

Advokat
Camilla Bayer

cab@advokatkompagniet.dk

Undgå at blive snydt i jagten på studieboligen

Gode råd til, hvordan du giver dig selv de bedste forudsætninger før og efter, at du har sat din underskrift på dit første eller nye lejemål.

Opsparingen som indsats ved indtrædelse i et bestående lejeforhold

Det kan hurtigt blive dyrt for nye lejere, at indtræde i et bestående lejeforhold. Ved ophørelse af lejemålet kan den nye lejer nemlig komme til at stå tilbage med en stor regning.

LAD OS SAMMEN STOPPE LEJESTIGNINGERNE I AARHUS

Lejere skal stå sammen i kampen mod huslejestigninger i Aarhus, og du kan bidrage. Læs her hvordan: