Undgå at blive snydt når din medarbejder stopper i utide

Advokatfuldmægtig, Jesper Lyngby Andersen, guider dig til hvordan du, som arbejdsgiver, undgår at blive snydt hvis din medarbejder pludselig lægger sin opsigelse.

Det går godt med økonomien i Danmark. Der er lav arbejdsløshed og rift om arbejdskraften. Derfor stopper mange medarbejdere også i utide, når de får tilbudt et nyt job. Dette betyder, at arbejdsgiveren tit står tilbage med en lang næse, mens medarbejderen hurtigt er i gang med det nye job.

 

Hvad kan du gøre som arbejdsgiver?

I en sådan situation vil arbejdsgiveren kunne kræve erstatning af medarbejderen. Problemet er at erstatningen ofte er vanskelig, ja næsten umulig, at regne ud. Hvad gør man ved det?

Løsningen på dette problem er konventionalbod og aftales normalt ved indgåelsen af ansættelsesaftalen.

 

Sådan sikrer du dig erstatning

Konventionalbod er en måde hvorpå arbejdsgiveren slipper for, at skulle udregne den præcise erstatning ved ansættelsens afslutning. I stedet kan der aftales et fast beløb som arbejdsgiveren kan kræve, hvis medarbejderen ikke overholder sine forpligtelser i opsigelsesperioden.

En sådan konventionalbod må dog ikke være urimelig og skal vurderes ud fra et skøn over hvad et muligt tab vil løbe op i.

 

Advokatkompagniet hjælper dig

Ønsker du at dine fremtidige ansættelsesaftaler skal indeholde et vilkår om konventionalbod? Så er du velkommen til at kontakte Advokatkompagniet. Sammen kan vi gennemgå ansættelseskontrakten og sørge for at dine ansættelseskontrakter bliver tilpasset netop din virksomhed.

 


______________________________

Jesper Lyngby Andersen
Advokat
jela@advokatkompagniet.dk

Advokat & partner
Camilla Ernst

caer@advokatkompagniet.dk

Advokat & partner
Kirstine Kryger Dyekjær

kikd@advokatkompagniet.dk

Advokat
Jesper Lyngby Andersen

jela@advokatkompagniet.dk

Brexit: Sådan undgår du ulovlig arbejdskraft med britiske ansatte

Som arbejdsgiver kan du risikere en bøde for ulovlig arbejdskraft, såfremt dine britiske medarbejdere ikke får søgt om bevarelse af opholdsretten i Danmark.