Din søgning gav desværre ingen resultater.
Har dit barn fået en mere sikker opholdstilladelse end dig? Så læs med om konsekvensstatus!

Hvis dit barn har fået en mere sikker opholdstilladelse, dvs. en opholdstilladelse efter §7, stk. 1, er det muligt, at du kan få samme opholdstilladelse som dit barn.

Skattereformens mere oversete budskab – reduktion af boafgift for søskende…

Den 14. december 2023 landede regeringen et forlig om reform af personskatten. I medierne har det fået rigtigt meget opmærksomhed, at lønmodtagere kan se frem til en reel skattelettelse. Mindre opmærksomhed har det fået, at det er en del af forliget, at boafgiften for søskende sættes ned med virkning fra 1. januar 2027.

Se video: Vil du være med til at bestemme, hvem der skal arve dig?

Før det er for sent, er det vigtigt, du overvejer, hvem der skal arve dig. Det er ikke bare en god idé, men i mange tilfælde også nødvendigt at oprette et testamente.

Barnets lov er nu trådt i kraft

Barnets lov er nu trådt i kraft. Loven udspringer af et bredt politisk forlig indgået i maj 2021, og formålet er at styrke rettighederne for især anbragte børn.

”Den lille mands” retssikkerhed er i fare

Som reglerne er nu, kan man som privatperson ofte få betalt sine udgifter til advokat ved en retssag, hvis sagen handler om 50.000 kr. eller mere – enten gennem sin forsikring eller Civilstyrelsen (fri proces). Med andre ord; handler en sag om mindre end 50.000 kr., omfattes sagen af ”småsagsprocessen”. Politikerne pønser lige nu på at hæve den grænse til 100.000 kr.

Справи про притулок громадян України тепер має розглядати Імміграційна служба Данії

Ситуація в Україні та питання відновлення розгляду справ нещодавно обговорювалися на координаційному комітеті Ради у справах біженців. Комітет вирішив, що конфлікт в Україні зараз зайшов у глухий кут і найближчої перспективи вирішення наразі немає.

Asylum cases for Ukrainian citizens will now be processed by the Danish Immigration Service

The situation in Ukraine and the question of resuming the processing of cases were recently discussed in the Coordinating Committee of the Refugee Appeals Board.

Nye ejendomsvurderinger: Er det nu, børnene skal overtage sommerhuset?

Der er kommet nye foreløbige ejendomsvurderinger. Hos Advokatkompagniet betyder det, at vi får en del henvendelser om, hvorvidt man kan nå at sælge f.eks. sit sommerhus til børnene til den gamle offentlige vurdering minus 15 pct.

Se video: Er I lige blevet gift?

Ja, så er det næppe særlig romantisk at tale om død eller eventuel skilsmisse. Men skilsmisse og død er skelsættende begivenheder i familielivet, og er der ikke lavet klare aftaler om, hvad der skal ske med formuen, kan der hurtigt opstå problemer.

Se video: Er du kommet til skade under sommerfesten med arbejdet?

Sæsonen for firmaarrangementer er løbet af stablen! Hvert år får Advokatkompagniet en del henvendelser om tilskadekomster til sommerfester og -udflugter arrangeret af arbejdsgiver.