Efter to afgørelser i Flygtningenævnet: Syrere kan hjemsendes til Latakia-regionen

To afgørelser fra Flygtningenævnet udvider Latakia-regionen som et område i Syrien, der vurderes sikkert nok til hjemsendelse.

Fredag d. 17. marts 2023 afgjorde Flygtningenævnet de to første prøvesager om sikkerheden i Latakia-området i Syrien. Sagerne blev prøvet i nævnet, da Udlændingestyrelsen for nyligt vurderede, at situationen i Latakia og Tartus har forbedret sig. 

”Flygtningenævnet har i begge sager tiltrådt Udlændingestyrelsens vurdering af, at forholdene i Latakia ikke kan begrunde en fortsat opholdstilladelse efter udlændingelovens §7, stk. 3,” skriver Flygtningenævnet på deres hjemmeside.

Med Udlændingeloven §7, stk. 3 kan en flygtning få midlertidig opholdstilladelse på grund af situationen i hjemlandet. Afgørelsen betyder dermed, at forholdene i Latakia har forbedret sig nok til, at man ikke kan forlænge opholdstilladelsen.

Dog har Flygtningenævnet i de to konkrete prøvesager vurderet, at individuelle forhold gør, at de vil være i risiko for forfølgelse. Det betyder dermed, at de kan få opholdstilladelse efter Udlændingelovens §7, stk. 1.

De to syrere fra prøvesagerne skal derfor ikke hjemsendes til Syrien.

_________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk

+45 86 12 44 00 

Nørreport 26
8000 Aarhus C

Advokat & partner
Annette Møller Hannibal

anmh@advokatkompagniet.dk

Advokat
Jesper Lyngby Andersen

jela@advokatkompagniet.dk

Advokat
Vibeke Haahr Antonsen

vha@advokatkompagniet.dk

Sekretær
Kirsten Bøjer

kibe@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 22

Advokatfuldmægtig
Silje Halkjær Skovgaard

shs@advokatkompagniet.dk

Sekretær
Katrine Bach Johansen

kaba@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 21

Er du syrer fra Tartous eller Latakia? Så læs her!

Udlændingestyrelsen vurderer nu, at sikkerheden i Tartous og Latakia har forbedret sig, og det har betydning for forlængelsen af opholdstilladelsen.