Syriske flygtninge sendes hjem - MEN næsten 50% får forlænget deres opholdstilladelse

Mange syriske flygtninge fra Damaskus-provinsen frygter at blive hjemsendt. Nu viser Flygtningenævnets statistik, at næsten 50% af de syriske flygtninge får forlænget deres opholdstilladelse.

 

Damaskus-provinsen vurderes forbedret

Nogle må nøjes med at læse om dette i medierne, mens det for andre er en barsk virkelighed. Udlændingestyrelsen og Flygtningenævnet vurderer, at sikkerhedssituationen i Damaskus og Rif-Damaskus er forbedret nok til, at syriske statsborgere fra Damaskus-området, som har opholdstilladelse med henblik på midlertidig beskyttelse, kan vende tilbage.

 

Næsten 50% får forlænget opholdstilladelse

I perioden juni 2019 til april 2021 har Flygtningenævnet truffet afgørelse i 89 sager om inddragelse af opholdstilladelse til syriske statsborgere fra Damaskus-området, hvoraf 35 af sagerne er omgjort - altså enten fået forlænget eller beholdt deres opholdstilladelse. Derudover er 12 af de 89 sager blevet sendt til fornyet behandling i Udlændingestyrelsen.

Det vil sige, at i næsten 50% af sagerne har Flygtningenævnet ændret Udlændingestyrelsens afgørelse.

Læs Flygtningenævnets udtalelse her 

 

Vi kan hjælpe dig

Har Udlændingestyrelsen nægtet at forlænge din opholdstilladelse, så giv ikke op, men lad os hjælpe dig med din sag i Flygtningenævnet. Advokatkompagniet er et af de førende advokatfirmaer indenfor udlændingeret, så du er i sikre hænder hos os. Kontakt os nu via mail eller kontakt AnnetteHelle eller Vibeke direkte.  

_________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk
+45 86 12 44 00 

 

Advokat & partner
Annette Møller Hannibal

anmh@advokatkompagniet.dk

Advokat
Vibeke Haahr Antonsen

vha@advokatkompagniet.dk

Advokat
Jesper Lyngby Andersen

jela@advokatkompagniet.dk