Drømmer du om ny bolig? Derfor bør du have en advokat ved din side

Hvad skal jeg egentlig bruge en advokat til, når jeg køber bolig? Det spørgsmål rejser sig ofte, når man leder efter ny bolig. Men årsagerne er mange.

Advokaten er din sikkerhed for, at der ikke er ting i huset eller på grunden, der bliver overset, og som du ender med at hænge på. Det kan f.eks. være en olietank, som ikke er blevet afblændet (risiko for forurening og erstatningsansvar), eller et generalforsamlingsreferat, som oplyser, at der er kommende udgifter til fællesarealer el.lign.

Det kan også være, at du påtænker at til- eller ombygge boligen. I så fald er det vigtigt at gennemgå lokalplaner, kommuneplaner, tinglyste servitutter mv., da der kan være regler for, hvad, hvordan og hvor meget du må til- eller ombygge.

Her vil et advokatforbehold og den gode rådgivning være særdeles behjælpelig, for havde du opdaget det, hvis du selv skulle gennemgå alle dokumenterne og en lokalplan på 100 sider?

 

Hvad er et advokatforbehold?

Et advokatforbehold er en betingelse indskrevet i købsaftalen, som betyder, at aftalen og din underskrift kun er bindende for dig, hvis din advokat kan godkende købsaftalens indhold, betingelser og de tilhørende bilag.

 

Advokaten er dit sikkerhedsnet

Advokatforbeholdet sikrer med andre ord, at du i ro og mag kan underskrive købsaftalen og stadig fortryde købet ”gratis”, hvis advokaten ikke kan godkende aftalen.

Med et advokatforbehold har du desuden en bedre fortrydelsesret end retten til at fortryde efter den almindelige lovgivning (forbrugerbeskyttelsesloven).

Ifølge forbrugerbeskyttelsesloven kan du fortryde dit køb af en bolig seks hverdage efter, sælger har underskrevet købsaftalen. Dog koster det dig 1 pct. af købesummen, hvilket kan ramme pengepungen hårdt, alt efter hvilken ejendom du køber. 

Derudover har advokaten en ansvarsforsikring, så du er dækket, hvis advokaten overser noget eller laver fejl.

Et advokatforbehold er altså et sikkerhedsnet, og det sikkerhedsnet koster selvfølgelig lidt – men du får, hvad du betaler for.

Ønsker du en advokat, skal du sikre dig, at der er et advokatforbehold indskrevet i købsaftalen, inden du skriver under. Hvis du er det mindste i tvivl, bør du kontakte en advokat inden din underskrift.

 

Hos Advokatkompagniet er vi vant til at hjælpe, når der skal købes ny bolig eller ejendom. Så hvis du kan se det fornuftige i at få en advokat til at gennemgå dokumenterne i din handel, så kontakt os

_________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk

+45 86 12 44 00 

Nørreport 26
8000 Aarhus C


Advokat & partner
Simon Eilrich

eilrich@advokatkompagniet.dk

Advokat
Camilla Bayer

cab@advokatkompagniet.dk

Advokat & partner
Kirstine Kryger Dyekjær

kikd@advokatkompagniet.dk

Sekretær
Helle Friis Pallesen

hepa@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 18

Advokat
Vibeke Haahr Antonsen

vha@advokatkompagniet.dk

Sekretær
Gitte Schack Frederiksen

gisf@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 17

Sekretær
Kirsten Nielsen

kini@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 23