Handel med fast ejendom - Hvad kan vi hjælpe med?

Leder du med lys og lygte efter drømmeboligen? Eller står du som boligejer og ønsker at sælge din bolig? Uanset hvilken situation du står i, er det en god idé at søge rådgivning hos en advokat med speciale i ejendomshandler.

Vi tjekker det, der skiller sig ud

Køb af fast ejendom

Hvad enten der er tale om hus, ejerlejlighed, andelsbolig eller sommerhus, er købet af fast ejendom en meget stor beslutning, der kræver mange overvejelser, da du som køber skal have det bedste ud af dit boligkøb.

Hvad kan en advokat hjælpe med?

Du spørger måske dig selv: ”Hvad skal jeg bruge en advokat til, hvis jeg vil købe en bolig?” – et godt spørgsmål.

For de fleste mennesker sker det ikke mange gange i livet, at man står i en situation, hvor man skal købe en bolig. Derfor er det vigtigt, at processen forløber som den skal, og du ikke overser noget i købsaftalen. En boligadvokat kan rådgive dig og samtidig sørge for, at du har de bedste vilkår for at komme trygt og sikkert igennem handlen. En boligadvokat bruger sine erfaringer fra tidligere handler til at undgå, at du indgår den forkerte handel.

En boligadvokat kan f.eks. rådgive dig om nedenstående forhold:

  • Forsikringer – tegning af ejerskifteforsikring og husforsikring
  • Skatteforhold ved forældrekøb
  • Elektronisk tinglysning af skøde
  • Fordele og ulemper ved forskellige finansieringsformer
  • Fejl og mangler i købsaftalen og alle andre dokumenter – eks. tilstandsrapporten, ejendomsdatarapporten, servitutter pålagt ejendommen, byggetilladelser, tankattest mv.
  • Ejendommes kloakforhold

Købsaftalen

Det er en rigtig god idé at give dig selv den nødvendige tid til at gennemgå handlen med en advokat, da du derved kan undgå uforudsete overraskelser i købsaftalen.

For dig som køber gælder der altid en lovbestemt fortrydelsesret, der giver dig ret til at fortryde dit køb inden for seks hverdage efter, at sælger har underskrevet aftalen. Vælger du som køber at benytte dig af fortrydelsesretten inden for de seks hverdage, vil du dog skulle betale 1 % af den aftalte købssum til sælger. Hvis prisen på boligen f.eks. er 1,5 mio. kr., vil du som køber skulle betale 15.000 kr. til sælger, hvis du fortryder købet.

Få at undgå at skulle betale de nødvendige 1 %, kan du få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, der betyder, at du som køber har mulighed for at få en advokat til at gennemgå aftalen efter du har skrevet under. Hvis den pågældende advokat ikke godkender handlen pga. eventuelle fejl og mangler, vil du som køber gratis kunne fortryde købet, hvis du overholder tidsfristen for den indskrevne fortrydelsesret.

Salg af fast ejendom

Hvis du som boligejer beslutter at sælge din bolig gennem en ejendomsmægler, vil denne som udgangspunkt varetage de fleste opgaver i forbindelse med salget. Men som sælger er dog stadig nogle ting du skal være opmærksom på.

Som sælger er det ligeledes vigtigt at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen. Det skyldes, at du som sælger, ikke har en lovbestemt fortrydelsesret, der er forbeholdt køber, hvilket betyder, at hvis du underskriver en købsaftale uden et advokatforbehold inkluderet, vil du være bundet af aftalen og kan derfor ikke fortryde din underskrift. Vi anbefaler derfor, at du aldrig underskriver en købsaftale uden et indskrevet advokatforbehold.

Hvordan er vores proces?

Hos Advokatkompagniet vil vores kyndige advokater sørge for, at der er styr på alle nødvendige oplysninger – såsom servitutter, tilstandsrapport, oplysninger fra Bygnings- og Boligregistret (BBR) – ejendomsdatarapporten, forsikringer mv. – hvad end du ønsker at sælge din ejendom, eller er på jagt efter drømmeboligen.

Kontakt os i dag, hvis du ønsker rådgivning fra en af vores advokater.

_________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk
+45 86 12 44 00  

Advokat & partner
Simon Eilrich

eilrich@advokatkompagniet.dk

Advokat & partner
Kirstine Kryger Dyekjær

kikd@advokatkompagniet.dk

Advokat
Vibeke Haahr Antonsen

vha@advokatkompagniet.dk

Advokat
Camilla Bayer

cab@advokatkompagniet.dk