LAD OS SAMMEN STOPPE LEJESTIGNINGERNE I AARHUS!


Lejere skal stå sammen i kampen mod huslejestigninger i Aarhus, og du kan bidrage. Læs her hvordan:

21.10.2021

Artikel af Camilla Bayer, specialist i lejeret

 

_________

Vi arbejder dagligt med at holde huslejeniveauet nede i Aarhus – og du kan hjælpe os!

 

At få nedsat sin husleje

I sager om huslejens størrelse har man som lejer ofte ansvaret for at bevise, at ens husleje er for dyr sammenlignet med andre lignende lejemål.

Det betyder, at man skal kunne finde andre lejligheder, der minder om ens egen lejlighed – bare til en lavere husleje. Man skal også kunne vise lejligheden frem for Boligretten altså ”skaffe sig adgang” til lejligheden.

Hos Advokatkompagniet oplever vi ofte, at denne bevisbyrde er svær for lejeren at løfte.

 

Udover at mange lejere ofte er bekymrede for, om de kan blive opsagt ved at vise deres lejlighed for Boligretten (og nej, det kan man ikke), skyldes bevisproblemet ofte, at udlejerne har bedre adgang til at finde lignende lejligheder, som beviser, at huslejen ikke er for høj.

 

Sammenligningslejemål – udlejere har bedre forudsætning

Hvorfor har udlejere bedre forudsætning? Fordi udlejere typisk ejer flere lejemål, hvor de selv har fastsat huslejen, og som de kan bruge ved at ”tvinge” lejerne til at vise lejligheden frem. Lejerne siger ofte ikke nej, for det tør de ikke – det er jo deres udlejer.

Derudover (og endnu mere vigtigt i den her sammenhæng) samarbejder udlejerne, og deler deres sammenlignelige lejligheder med hinanden. Det gør de selvfølgelig fordi, at de har en fælles interesse i at holde lejeniveauet oppe på et vist niveau. På den måde kan udlejere fremlægge et bredt udvalg af lejligheder, som viser, at lejen ikke er for høj.

 

Som lejerrepræsentanter kan vi derimod alene fremlægge et mindre udvalg, fordi vi lejere ikke taler sammen, samarbejder og deler vores viden om nedsatte huslejeafgørelser!

 

Med vidensdeling kan vi lægge pres på lejeniveauet

Derfor opfordrer vi hos Advokatkompagniet alle jer lejere at holde sammen, og meddele jeres med-lejere, når/hvis I har fået nedsat jeres husleje. På den måde kan jeres underbo / overbo / nabo ligeledes indbringe sin leje for Huslejenævnet, og få nedsat lejen.

 

SÅ: har du fået nedsat din leje (hvad enten dette er sket i Huslejenævnet eller i Boligretten), hører vi meget gerne fra dig, ligesom vi gerne vil se din afgørelse.

 

Du kan hjælpe i kampen mod huslejestigninger

Er du interesseret i at bidrage til kampen om nedbringelse af lejeniveauet i Aarhus, vil Advokatkompagniets lejeretsteam meget gerne høre fra dig på info@advokatkompagniet.dk.

I så fald vil du høre fra vores lejeretsteam, som udgør Camilla Ernst, Camilla Bayer og Gitte Schack Frederiksen.

 

Sammen kan vi bidrage til, at huslejeniveauet i Aarhus ikke fortsætter opad!

 

_________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk
+45 86 12 44 00

 

 

 Relaterede nyheder 

Undgå at blive snydt i jagten på studieboligen

Handel med fast ejendom - Hvad kan vi hjælpe med?