Forsikrings- og pensionsselskaber sætter detektiver til at overvåge deres kunder

Omkring 100 gange om året hyrer forsikring- og pensionsselskaber detektiver til at overvåge kunder, som søger erstatning pga. en ulykke. Detektiverne er udstyret med kamera, pen og papir, og de dokumenterer i detaljer, hvad forsikringskunden foretager sig. Skridt for skridt.

Sammenlignet med det samlede antal personskadesager på 130.000 om året, er 100 årlige overvågningssager ikke slående, men en overvågning kan alligevel føles enormt grænseoverskridende. Usikkerhed, stress, tab af penge og nedsat livskvalitet er uundgåelige følgevirkninger af sådanne overvågninger. Derfor er det vigtigt, at forsikringskunden kan være sikker på, at forsikringsselskabet først iværksætter en personovervågning, hvis der er en begrundet mistanke – og at overvågningen i så fald følger reglerne.

Som det er nu, er der ingen uafhængig instans, der kontrollerer forsikringsselskabernes overvågningssager, og efter endt overvågning er det desuden lovpligtigt for forsikringsselskaberne at informere dig om, at de har overvåget dig.

Hos Advokatkompagniet har vi desværre mange oplevelser med personer, der er blevet konfronteret med overvågninger. Ikke blot i enkelte tilfælde, men systematiske overvågninger over længere tid

Alle, der har henvendt sig til os om overvågning, har oplevet problemer pga. det, fordi løbende erstatningsudbetalinger bliver stoppet.

I mange tilfælde har vi oplevet, at selskaberne fuldstændig ignorerer det faktum, at du ikke behøver at være helt invalid eller ude af stand til at leve normalt, før du har ret til udbetaling. Desuden mener flere forsikringsselskaber, at et billede på Facebook af dig på skovtur med familien eller dig dansende til et bryllup er et gyldigt bevis på, at du kan arbejde - mindst - 20 timer om ugen. Og netop det mener selskaberne stadigvæk trods lægernes modsatte vurdering.

Hvis du er blevet overvåget af dit forsikrings- eller pensionsselskab og har brug for hjælp, står Advokatkompagniet klar. Du kan kontakte os på vores hjemmeside eller give os et kald på +45 86 12 44 00.

Er du interesseret i vide mere om forsikringsselskabernes kundeovervågninger, kan du streame hele udsendelsen på DRTV.

 _________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk
+45 86 12 44 00 

Nørreport 26
8000 Aarhus C

Advokat & partner
Simon Eilrich

eilrich@advokatkompagniet.dk

Advokat & partner
Kirstine Kryger Dyekjær

kikd@advokatkompagniet.dk

Sekretær
Helle Friis Pallesen

hepa@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 18

Sekretær
Kirsten Nielsen

kini@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 23

Sekretær
Susanne Kopp Lüdeking

sukl@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 06