Opsparingen som indsats ved indtrædelse i et bestående lejeforhold

Det kan hurtigt blive dyrt for nye lejere, at indtræde i et bestående lejeforhold. Ved ophørelse af lejemålet kan den nye lejer nemlig komme til at stå tilbage med en stor regning.

Nogle store lejligheder bliver i årevist brugt som bofællesskab/kollektiv - især af studerende. Når den ene lejer i bofællesskabet vil flytte ud, så finder personen en ny lejer, som i de fleste tilfælde uden problemer skriver under på en tilføjelse til lejekontrakten. Det kan alt sammen gå ganske gnidningsfrit, hvor ordningen er særligt god for de lejere der finder en ny til at overtage. De flytter nemlig fra lejligheden og den nye lejer betaler depositum til dem. 

Men er det helt fair for alle parter? Måske ikke helt... Den nye lejer kan ende med aben! Helt præcist den ”abe” der koster tusinder af kroner til maling af vægge, lofter, træværk og radiatorer og til gulvbehandling, sæbe og lak! Det skyldes de mange tilføjelser til den oprindelige lejekontrakt, som lader istandsættelsen ”gå i arv” til den nye lejer, der ofte ender med store udgifter til istandsættelse ved fraflytning. Desværre er der ingen hjælp at hente i lejelovens beskyttelsesregler, fordi ordningen ikke er i strid med lejelovens regler.

Hvis du vil kende din retsstilling inden for lejeretten, er der hjælp at hente hos Advokatkompagniet.

Kontakt en af vores specialister inden for lejret - Camilla Bayer og Camilla Ernst - for en ærlig snak og et godt råd.

 _________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk
+45 86 12 44 00 

 

Advokat & partner
Camilla Ernst

caer@advokatkompagniet.dk

Advokat
Camilla Bayer

cab@advokatkompagniet.dk

Undgå at blive snydt i jagten på studieboligen

Gode råd til, hvordan du giver dig selv de bedste forudsætninger før og efter, at du har sat din underskrift på dit første eller nye lejemål.

Vi søger sammenligningslejemål!

Er du lejer af et lejemål som er beliggende i en ejendom som pr. 1/1/1995 havde syv eller flere lejemål til udlejning hos den samme udlejer, så har vi brug for din hjælp!

LAD OS SAMMEN STOPPE LEJESTIGNINGERNE I AARHUS

Lejere skal stå sammen i kampen mod huslejestigninger i Aarhus, og du kan bidrage. Læs her hvordan:

Bremsning af kreativ (mis)brug af kravet om væsentlighed

I en nylig sag bremsede Boligretten og Landsretten for den kreative brug af boligreguleringslovens § 5 stk. 2. omhandlende kravet om væsentlighed. I sagen hjalp advokat & partner i Advokatkompagniet, Camilla Ernst, lejere med at få nedsat deres respektive huslejer som både Landsretten, Boligretten og udlejerens egen advokat mente var alt for høj.