Se video: Hvad skal jeg gøre, hvis jeg har været i et trafikuheld i udlandet?

Har du været i en trafikulykke i udlandet, er det meget vigtigt, at du skaffer en række bestemte oplysninger fra modparten, så kommer du hjem med de bedste vilkår.

Hvert år får Advokatkompagniet en række henvendelser fra personer, som har været i en trafikulykke i udlandet.

I Danmark er vi beskyttet af en række regler, som sørger for, at vi har mulighed for erstatning, selvom vi ikke ved, hvem gerningspersonen er. Sådan forholder det sig ikke i udlandet, for der gælder de udenlandske regler, og der betyder det noget, hvem der bærer skylden.

Hvis du har været i et færdselsuheld i udlandet og ikke selv er ansvarlig, er det derfor vigtigt, at du får en række oplysninger om modparten for at sikre, at du kommer hjem med de bedste vilkår.

Advokatkompagniets advokat og partner, Simon Eilrich, forklarer i videoen, hvilke informationer du bør skaffe, hvis du har været i en trafikulykke i udlandet.

 

 Dansk Forening for International Motorkøretøjsforsikring (DFIM) har udformet en international skadeanmeldelsesblanket, som du kan udfylde og underskrive sammen med modparten.

Har du været i et færdselsuheld i udlandet, og har du brug for hjælp? Så er du meget velkommen til at kontakte Advokatkompagniet på telefonnummer +45 86 12 44 00.

Du kan læse mere om uheld i udlandet på DFIMs hjemmeside.

 _________
Advokatkompagniet
info@advokatkompagniet.dk

+45 86 12 44 00 

Nørreport 26
8000 Aarhus C

Advokat & partner
Kirstine Kryger Dyekjær

kikd@advokatkompagniet.dk

Advokat & partner
Simon Eilrich

eilrich@advokatkompagniet.dk

Sekretær
Helle Friis Pallesen

hepa@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 18

Sekretær
Kirsten Nielsen

kini@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 23

Sekretær
Susanne Kopp Lüdeking

sukl@advokatkompagniet.dk
+45 33 60 30 06


Hvis du er blevet påkørt i trafikken og har fået en eller flere skade, uden at vide hvem gerningspersonen er, så har du faktisk mulighed for erstatning - så længe der er en motor på køretøjet, der har påkørt dig. Se videoen her!

Har du været involveret i et færdselsuheld?

Hvis du har været i en trafikulykke, hvor du er blevet ramt af en anden bil, kan du have ret til erstatning fra flere forskellige forsikringer. Men hvem kan du kræve erstatning fra, og hvad kan du kræve erstatning for?

Ingen erstatningsmuligheder ved solouheld

De mørke efterårs- og vintermåneder betyder øget risiko for glatte veje og dermed øget risiko for trafikuheld. Kommer du til skade ved et solouheld i trafikken, er din udsigt til erstatning dårlig, hvis du ikke har en førerpladsdækning inkluderet i din bilforsikring